Hoe werkt Jasper AI?

Door gebruik te maken van kunstmatige intelligentie voor copywriting kan de schrijfwereld een drastische wending krijgen. Dit komt omdat er een AI technologie op zit die originele teksten en zinnen maakt uit bestaande teksten. Dus je kunt alinea’s of zelfs hele teksten (zoals blogs of werkstukken) herschrijven zonder zelf te schrijven.

Jasper AI heeft een back end en die maakt gebruik van een goed ontwikkelde en afgestemde GPT-3 OpenAI API. Hiermee wordt er inhoud geleverd die geleverd wordt met een overtuigende toon. De teksten blijven constant uniek door het gebruik te maken van een machine learning en AI gegenereerde teksten. Even voor een duidelijker beeld, een GPT-3 is een neutraal netwerk. Het maakt gebruik van deep learning en is professioneel gemaakt door in contact te komen met miljoenen woorden van andere auteurs. Daarbij blijft de AI consequent verbeteren bij het genereren van teksten en andere invoer. 

De kwaliteit kun je redelijk goed vergelijken met die van een auteur en het is op vele vlakken zelfs beter. Dit wordt mogelijk gemaakt door een open source technologie. Voor bedrijven is het een interessante tool om werkwinst mee te maken. Voor de tool betaal je dan wel een maandelijks bedrag, maar uiteindelijk zal het kosten besparen. 

Jasper AI doet het in een paar seconde

Het voordeel van Jasper AI is dat het de inhoud genereert in een paar seconde tijd. Denk hierbij aan professionele en boeiende teksten. Deze kun je inzetten voor een artikel, voor een blog, voor een social media post of voor een advertentie etc. Het geeft ook meerdere opties weer met de sjablonen. Het is dus ook mogelijk om meerdere versies te genereren. Dit kun je bijvoorbeeld doen voor meerdere social media kanalen. 

Sjablonen van Jasper

Bij Jasper kun je gebruik maken van een platform waarbij je zelf sjablonen kunt maken. Dit kunnen taken zijn, eenvoudig of complex. De sjablonen maken allemaal gebruik van dezelfde kunstmatige intelligentie. Hierdoor kunnen de gebruikers tijd besparen op hun uitvoer, maar elke sjabloon is ontworpen voor een specifieke taak. Hieronder kun je een voorbeelden zien die veel voorkomen. 

  1. De chatterbot is ideaal voor het schrijven van tweets en statusupdates, als jouw schrijfbehoefte gebaseerd is op social media inhoud. 
  2. De Sales Report generator is ideaal voor het verkopen van producten. Het genereert namelijk productbeschrijvingen op basis van feedback gegevens van de klant. 
  3. LinkedIn Profile creator is ideaal voor het genereren van leads op LinkedIn profiel pagina’s. Er wordt snel en hoogwaardig materiaal gegenereerd aan de hand van een eigen AI algoritmen. 

Bekijk antwoorden

Het reageren op alle klantrecensies is een langdurig en vervelend proces. Alleen is dit proces noodzakelijk, aangezien het een stukje customer service is. Door gebruik te maken van deze sjabloon kan je dit proces sneller laten verlopen. Het helpt met het genereren van automatische reacties in de tone of voice die het best bij jouw bedrijf past. Het voordeel is dat deze direct reageert van jou of een organisatie. 

Poll-vragen

Aan de hand van deze soort vragen creëer je meer betrokkenheid van de gebruikers. Het geeft ook een kans om meer te weten over jouw community. Binnen deze sjabloon kun je meerdere peilingen doen op verschillende onderwerpen over verschillende klantengroepen. Hierbij kun je ook aangeven wat de tone of voice is, dit is met name handig omdat je meerdere groepen hebt. 

YouTube beschrijving

Een beschrijving op YouTube is noodzakelijk om punten mee te scoren, maar dit kan vervelend zijn als je dit moet doen na het maken en bewerken van een video. Door gebruik te maken van deze tool hoef je alleen maar de titel te geven, met daarbij een aantal SEO / SEA sleutelwoorden (keywords). Het zorgt ervoor dat de inhoud eruit sprint bij de bezoeker wanneer die door de video’s scrolt. Door de beschrijving te optimaliseren en specifiek bij het onderwerp te blijven. 

Primaire tekst Facebook advertentie

Door gebruik te maken van de sjablonen creëer je eenvoudig en snel professionele Facebook advertenties Het is ook mogelijk om meerdere variaties te genereren en deze te kopiëren en te plakken op verschillende platformen naar keuze. Het is ook mogelijk om te testen welke het beste is voor een bepaalde/specifieke doelgroep. Dit kan allemaal gedaan worden zonder enig tijd te verspillen. 

Inhoud verbeteraar

Binnen deze tool is er ook een Content Improver. Met deze nieuwe AI tool kun je teksten maken met verschillende zinsstructuren en sjablonen. Het is mogelijk om 600 tekens in een keer te genereren. Deze tool komt voornamelijk van pas wanneer je snel moet reageren of wanneer je een artikel moet schrijven op aanvraag. Momenteel wordt de Content Improver ook gebruik om complete artikelen te schrijven. 

Genereer inhoud in verschillende talen

Met deze tool kun je teksten voor je blog of website in andere talen genereren. Door jouw tekst om te zetten naar een tekst die een andere taal heeft. Hierbij verzorgt de tool dat deze nog steeds uniek blijft. Het is zelfs mogelijk om complete documenten te vertalen. Het enige wat jezelf moet doen is een aantal woorden en het brondocument te selecteren. Zo hoef je ook niet meer op zoek te gaan naar die oude flashcards, want je kunt nu gebruik maken van deze tool. 

Boss Mode

De Boss Mode is wederom een kunstmatige intelligentie en is gemaakt om automatisch nieuwe inhoud te genereren voor jouw blogpost of social media profielen. Het voordeel hiervan is dat wanneer je alleen een ruwe schets hebt, de Boss Mode hier een complete en boeiende tekst van maakt. In principe hoef je alleen een onderwerp in te voeren met wat woorden.

Het mooie van deze mode is dat het niet de zinnen letterlijk hoeft te veranderen, maar nu ook zelf kan gaan ontwikkelen van zinnen. De richtlijnen zijn minder en dan is de Boss Mode op zijn best. Het kan van alles beantwoorden, van gesprekken tussen twee mensen of alleen een zin. Wees wel duidelijk in welke stijl en tone of voice je de reactie wilt hebben. Verder regelt de Boss Mode de rest. 

Originele inhoud 

In het begin is het vaak moeilijk te geloven dat deze tool echte originele teksten gegenereerd. Dit komt omdat veel mensen in het begin nog zouden denken aan de plagiaat die normaal van toepasbaar was. Het lijkt namelijk onmogelijk om complete teksten te kopiëren en aan te passen of juist om twee teksten in elkaar te zetten. Toch is de inhoud volledig uniek te zijn, wat in het begin onnatuurlijk kan aanvoelen. Na een periode van de tool te gebruiken en controles moeten we zeggen dat wij ons hebben overgeven aan het feit dat het echt uniek is. Ben jij benieuwd hoe anderen over Jasper AI denken? Klik hier en bekijk de reacties. 

Voor wie is dit een handig hulpmiddel?

Jasper AI is eigenlijk perfect voor een schrijver die maandelijks duizenden woorden moet schrijven of typen en aan de hand van deze tool veel tijd bespaart. Met name als deze schrijver zich in de digitale, online wereld bevindt, zoals bij marketingbureaus of zoekmachine optimalisatie bedrijven. Dit komt omdat deze bedrijven veelzijdig zijn in het schrijven van teksten. Wij zijn sterk van mening dat kleine bedrijven en freelancers hier heel veer winst uit kunnen halen, met name als zij veel naar blogs en inhoudswebsite eigenaren kijkt. Maar laten we als eerst beginnen met JOU!

Prijzen

Ben jij geïnteresseerd in de Jasper AI en wil jij weten wat de maandelijkse kosten zijn. Dan klik hier om hier meer informatie over te vinden. Het belangrijkste is dat de kwaliteit van de teksten niet omlaag gaan en daar kan deze tool zeker bij helpen. 

Conclusie

Als we gaan kijken naar de eigen ervaring van promootjesite.nl met Jasper AI dan hebben we kwalitatief betere teksten kunnen genereren die aantrekkelijk en efficiënter zijn op het gebied van de kosten voor ons bedrijf. De tool regelt eigenlijk bijna alle werkzaamheden. Van het schrijven van een artikel tot de grammaticacontrole. De bot kan het allemaal, het enige wat de bot nodig heeft is een mens die de bot aanstuurt en controleert, dus even serieus nu, wees slim en gebruik deze tool!

Uw advertentie hier?
Toch je SEO / SEA uitbesteden?