Voor- en nadelen van SEOprofiler

Om te beginnen gaan we eerst de voor- en nadelen bespreken van SEOprofiler waardoor je gelijk al een goed beeld hebt van de tool. 

Voordelen

  • SEOprofiler is een tool dat zeer gebruiksvriendelijk is. Dit is dan ook een reden waarom beginnende ondernemers het fijn vinden om deze tool te gebruiken;
  • Met SEOprofiler kun je binnen enkele klikken een erg gedetailleerde rapportage uitdraaien voor de websites dat je wilt.
  • Integratie mogelijkheden met je social media. Wanneer je actief bent op social media kan dit je erg helpen bij je onderneming.

Nadelen

  • Wanneer je kiest voor een gratis account heb je weinig mogelijkheden.
  • De tool biedt je veel automatische oplossingen, maar wanneer je in een competitieve niche zit zijn er menselijke handelingen nodig om dagelijks op de hoogte te blijven van de opkomende trends.

Gebruiksvriendelijkheid van SEOprofiler

Zoals net al bij de voordelen werd genoemd is SEOprofiler een erg gebruiksvriendelijke SEO tool. Zo is de tool erg fijn voor de gebruiken voor beginners maar ook voor grote internationale bedrijven. De tool is gebruiksvriendelijk te noemen doordat de lay out erg overzichtelijk is. Links van het menu zie je namelijk gelijk de mogelijkheden waardoor het gelijk duidelijk is waar je de informatie moet vinden. 

New SEO software tool


Mogelijkheden SEOprofiler

De mogelijkheden bij SEOprofiler zijn erg divers. Zo geeft elke functie weer andere informatie door middel van de belangrijke data. Bekijk hieronder de lijst met de beste mogelijkheden die SEOprofiler biedt. 

1. Dagelijkse ranking monitor
Bij de dagelijkse ranking monitor kun je de positie wijzigingen van je webpagina’s volgen op Google, Google Mobile en Bing in 169 landen en talen. Zo krijg je dus iedere keer als je inlogt een overzichtje over wat de huidige status is van de website. 

2. Automatische website rapportages
Bij SEOprofiler kun je instellen welke website je als jouw ‘project’ wilt hebben. Als je dit hebt ingesteld zorgt SEOprofiler er automatisch voor dat jij een duidelijke site auti over je website ontvangt. Zo kijkt SEOprofiler voor deze rapportage de gehele website na en geeft automatisch aan waar eventuele fouten zouden kunnen zitten.  

3. Moeilijkheidsgraad per zoekwoord
Ieder zoekwoord neemt een bepaalde moeilijkheidsgraad met zich mee. Dit wordt gebaseerd op de hoeveel volume er op een bepaald woord zit. Wanneer je een specifiek zoekwoord invoert, krijg je de het volume te zien maar ook welke website daarop scoort. Op deze manier kun je er achter komen wie je concurrenten zijn. Voordat je begint met je zoekopdracht kun je ook nog gebruik maken van een filter. Benieuwd waar jouw concurrenten op scoren? Kom er direct achter!4. Ranking intelligence
Met SEOprofiler kun je achterhalen wat het meeste invloed heeft op je website. Op deze manier kun je dus precies zien wat er aangepast moet worden voor het creëren van betere resultaten. Zo geeft de tool je gedetailleerde informatie waardoor jij een goed overzicht hebt. 

5. Integratie met Google Analytics
Met de Google Analytics integratie kun je de geïnstalleerde doelen overnemen in SEOprofiler. Dit zorgt ervoor dat je extra veel inzicht en data te zien krijgt in één tool. 

6. Tool voor backlinks
SEOprofiler maakt het de bezoekers makkelijk en daarom ook mogelijk om je backlinks mogelijkheden in te zien. Op deze manier wordt er automatisch informatie verzameld voor linkjes die het meest passend zijn voor elke website, laat het gelijk de juiste contactinformatie zien en heeft het nog een aantal mogelijkheden. 

Kosten

De kosten, een belangrijk aspect bij iedere review. Doordat er meerdere SEO tools op de markt zijn, en de een weer net wat andere functies heeft dan het ander, speelt het financiële plaatje een belangrijke rol. Op dit moment biedt SEOprofilier vier pakketten aan: Standard, Smart, Professional & Enterprise. Benieuwd naar het verschil tussen de pakketten? Bekijk ze hier!

Het verschil per pakket zit voornamelijk in het aantal opdrachten dat je daarmee kunt uitvoeren. Zo heeft SEOprofiler wellicht het pérfecte pakket voor jou! Heb jij één enkele blogsite die jij onderhoud? Of heb je een groot marketing agency waarbij je meerdere sites onder je hoede hebt? Afhankelijk van jouw situatie kies je uiteraard het best passende pakket. 

Bruikbaarheid tegenover de kosten

SEOprofiler maakt het voor iedere ondernemer mogelijk om het best passende pakket te selecteren. Waar je bij vele concurrenten ziet dat je minder functies hebt bij de kleinere pakketten, pakt SEOprofiler het toch net wat anders aan. Je hebt namelijk bij ieder pakket direct toegang tot alle functionaliteiten. Het verschil van de pakketten zit voornamelijk in het aantal opdrachten die je kunt uitvoeren. Zo kun je bijvoorbeeld met het Standaard pakket maar 1 gebruiker toewijzen aan het account, en bij het Enterprise pakket zit er geen limiet aan het aantal gebruikers.

Conclusie SEOprofiler review

Na het lezen van onze review heb je een beter beeld van SEOprofiler, de mogelijkheden hiermee én welke features deze tool bevat. Een complete marketing tool waar jij als blogger of als volledig marketing bureau gebruik van kan maken. Ondanks dat er hevige concurrentie bestaat in de SEO Tools, hebben wij toch geleerd tijdens het uitproberen van de tool dat deze behoort tot de top. 

Ben jij al een gevorderde ondernemer en zijn de maandelijkse kosten van het pakket gemakkelijk te overzien? Dan raden we je zeker aan om kennis te maken met SEOprofiler

Uw advertentie hier?
Toch je SEO / SEA uitbesteden?