Voor- en nadelenIn onze review kom je erachter of SE Ranking de SEO tool is die bij jou past. Om dat helder te krijgen beginnen we graag even met de voor- en nadelen van SE Ranking.

Voordelen

  • De tool is eenvoudig in gebruik. SE Ranking is op zo’n manier ontwikkelt dat zowel ervaren als beginnende SEO’ers goed overweg kunnen met de tool. De chaotische uitstraling die je wellicht al eens eerder bent tegengekomen, zul je hier niet aantreffen!
  • Goede prijs/kwaliteit verhouding gehanteerd. Je zult niet alle functies krijgen bij sommige pakketten, desondanks zijn de bedragen die je betaald erg toegankelijk.
  • Er is zowel inzicht in organische data als in betaalde data.
  • Bevat een complete website audit. Bij SE Ranking kun je instellen om een ‘site check’ te ontvangen. In deze ‘site check’ staan erg overzichtelijk alles fouten en verbeterpunten weergeven.

Nadelen

  • Ranking resultaten kunnen lang duren. Soms kan het voorkomen dat je zelfs 24 uur moet wachten op eventuele ranking resultaten.
  • Over de snelheid gesproken, als je een website wilt analyseren kan dit langer duren dan bij andere SEO tools.
  • Er zijn geen tutorials of webinars beschikbaar over hoe je de tool het beste kunt gebruiken. Wanneer je dus een nieuwe gebruiker bent die graag uitleg krijgt over de tool, dan is deze optie bij SE Ranking helaas niet beschikbaar.

Gebruiksvriendelijkheid

Na het testen van SE Ranking voor een periode, kunnen wij je vertellen dat de tool erg gebruiksvriendelijk is. Dit zul je waarschijnlijk ook bij andere reviews over SE Ranking tegenkomen. Dit is dan ook een enorm pluspunt die we reeds benoemd hebben. Je wilt uiteraard geen fouten maken of kansen missen! De SEO tool is zo ontworpen dat iedereen er eigenlijk direct mee overweg kan. Je hoeft alleen de gewenste website in het systeem te laden en je kan beginnen met analyseren van diverse rapporten. Tevens ontvang je een overzichtelijke audit check, een fijn overzicht over wat er beter kan op je website.

Tools / mogelijkheden
 


De SE Ranking wordt door veel mensen als een ‘all-in-one’ SEO tool gezien. Dankzij de diverse functionaliteiten zijn er enorm veel mogelijkheden om diverse data te verzamelen. Uiteraard is dat hetgeen dat je het meest wilt winnen, de data! We hebben hieronder enkele functionaliteiten voor je toegelicht, zo krijg jij een beter beeld over de SEO tool.

De backlink checker
De backlinks zijn al een hele tijd een erg belangrijk onderdeel van de SEO. Tevens is dit een van de moeilijkste handelingen om het overzicht goed te bewaren. Dit kun je eigenlijk ook niet zonder SEO tool doen. Met SE Ranking heb jij een duidelijk overzicht van de gewenste data. Zo kun je denken aan de Google index status van iedere links, de hoeveelheid externe links, de backlink URL en de waarde van elke links. Het is belangrijk om dit allemaal in de gaten te houden van je eigen website, maar het is net zo belangrijk om dit in de gaten te houden van je concurrenten. Dit kan namelijk kansen voor jou betekenen!

De zoekwoorden tracker
Je begint natuurlijk altijd bij de gebruikte zoekwoorden. Hierbij is het belangrijk dat je dit overzichtelijk in kaart brengt voor jezelf en weet wat de volgende stappen worden. Met SE Ranking kun je de belangrijkste zoekwoorden van jouw website inladen en ‘tracken’. Op deze manier kun je eenvoudig zien hoe de zoekwoorden presteren. Benieuwd naar de prestatie van jouw zoekwoorden? Hier kun je jouw belangrijkste zoekwoorden bekijken! De tool geeft je ook nog eens informatie over de diverse zoekmachines, dus niet enkel die van Google. Je krijgt informatie dat afstamt vanuit: Google, Bing, Yahoo, YouTube en Yandex. Buiten de diverse zoekmachines, heb je tevens inzicht op de gebruikte apparaten.

Pagina checker
Het is dus mogelijk om een volledige en globale audit uit te draaien, maar je hebt ook de kans om per pagina een ‘page check’ uit te voeren. Deze ‘pagina check’ geeft je wat diepere data over de specifieke pagina. Je krijgt inzicht over hoe de pagina scoort, over de gezondheid en wat de rank is. Je krijgt teven aanbevelingen te zien, bijvoorbeeld over het aanpassen van de URL structuur, dat afbeeldingen gecomprimeerd moeten worden, bepaalde links niet meer kloppen of dat je te vaak dezelfde zoekwoorden gebruikt. Je krijgt dus best een goede indicatie over de gezondheid van je pagina en de eventuele verbeterpunten. Erg handig dus!

Website audit
De functionaliteit die erg bekend is en absoluut niet mag ontbreken bij een ‘all-in-one’ SEO tool is de website audit. Door middel van een website audit wordt je website gescand, ook wel gecrawld genoemd, en geeft dit wellicht enkele pijnpunten van de website weer. Op deze manier kun je direct zien welke pagina’s toe zijn aan optimalisatie of er op sommige pagina’s iets ontbreekt, de snelheid van je website, etc. Ben jij nieuwsgierig naar hoe jouw eigen website scoort? Door deze website audit krijg je een goed overzicht dat je kunt vergelijken met een lijst werkzaamheden. Zorg jij goed voor je website, dan stijgt de score van je website aanzienlijk. Uiteindelijk vertaald dit zich in een betere vindbaarheid van de website.

Zoekwoorden suggesties
Wanneer je online wilt groeien, krijg je te maken met zoekwoorden. Ongeacht of het organisch of betaalde advertenties zijn, je ziet over de term ‘zoekwoorden’ terugkomen. SE Ranking zou niet compleet zijn als de functie om de meest relevante zoekwoorden te vinden ontbrak. Desondanks wil SE Ranking uiteraard net weer wat meer te bieden hebben dan een eenvoudige zoekwoorden tool. Deze tool heeft het namelijk mogelijk gemaakt om zoekwoorden suggesties te krijgen die te maken hebben met je ‘hoofd zoekwoord’. Wanneer jij dus het woord ‘SEA marketing’ zoekt, zal SE Ranking je ook relevante zoekwoorden tonen!


Kosten

In vergelijking met andere SEO tools heeft SE Ranking een erg aantrekkelijke prijs. Zelfs wanneer je een hobby blog bezit, is het rendabel om het kleinste maandelijkse abonnement af te sluiten. Benieuwd naar de diverse abonnementen van SE Ranking?

Op dit moment hebben ze drie verschillende pakketten waar je uit kunt kiezen, namelijk Optimum, de Plus en de Enterprise. Elk van deze drie pakketten verlenen toegang tot diverse functionaliteiten die passen bij het toegewezen bedrag. Wanneer je bijvoorbeeld een hobby blogger bent, dan heb je veel minder zoekopdrachten nodig dan iemand die een online marketing bureau met meerdere websites onder zijn beheer heeft. Uiteraard zijn er functies die je enkel bij het duurste pakket zult verkrijgen. Met het goedkoopste abonnement kun je dus geen gebruik maken van de functie “Monitor pages for Changes”.

Bij SE Ranking kun je ook eerst een ‘Free Trial’ kiezen die 14 dagen strekt. Op deze manier kun je alvast kennis maken met het platform. Gedurende de 14 dagen heb jij de tijd om kennis te maken met SE Ranking en te bepalen of het bij jou en jouw werkzaamheden past. Vergelijken we dit met een andere SEO tool zoals SEMrush, dan heb je al 7 dagen extra om het programma gratis te testen!

Bruikbaarheid t.a.v. kosten

Voor elke hobbyist, zzp’er en organisatie heeft SE Ranking een bijpassend pakket. Zo sluit elk abonnement goed aan bij het gemiddelde verbruik data bij de bepaalde groep. Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen biedt SE Ranking bepaalde functies enkel bij het duurste abonnement, wat jammer maar begrijpelijk is. Daarnaast heeft SE Ranking erg veel tijd gestoken in het zo gebruiksvriendelijk mogelijk maken van de tool. Dit maakt de bruikbaarheid van zowel ervaren als nieuwe gebruikers enorm eenvoudig.

Conclusie

We nemen aan dat je na het lezen van onze review een goed beeld hebt van wat SE Ranking voor jou kan betekenen. Wij zijn in positieve zin verrast door de simpliciteit van het programma, het overzicht dat behouden wordt en de prijzen die hieraan hangen. Er wordt ook een DEMO account aangeboden, zodat jij alvast jezelf kunt trainen voordat je met het echte werk gaat beginnen.

Desondanks hebben wij het idee dat SE Ranking zich meer gefocust heeft op wat kleinere ondernemers of zzp’ers. Pas jij in dit straatje? Dan past SE Ranking pérfect voor jou!

Uw advertentie hier?
Toch je SEO / SEA uitbesteden?