Voor – en nadelen

Om Ubersuggest goed in beeld te krijgen behandelen we eerst de voor - en nadelen van de SEO tool. 

Voordelen

  • Ubersuggest heeft een gratis versie beschikbaar die je kunt proberen.
  • Bij Ubersuggest krijg je veel nieuwe functies.
  • De tool werkt snel en je kunt veel zoekwoorden krijgen.
  • De SEO tool is volledig te vertalen naar het Nederlands.

Nadelen

  • Wanneer je de gratis versie hebt, ben je beperkt in mogelijkheden.
  • Het is niet zeker waar ze alle data vandaan halen.
  • Neil Patel maakt gratis producten vervolgens betaald.

Gebruiksvriendelijkheid

Ubersuggest doet het goed onder de mensen, het is tenslotte ook erg fijn dat de tool volledig vertaald kan worden naar het Nederlands. De tool is goed overzichtelijk en makkelijk in gebruik. De resultaten die je in een overzicht krijgt zijn ook erg eenvoudig te begrijpen, er worden geen moeilijke woorden gebruikt. Bekijk hier de tool.

Tools / mogelijkheden

Met deze SEO tool kun jij een compleet zoekwoordenonderzoek doen. Het enige dat je hoeft te doen is het zoekwoord in te vullen en te selecteren welke taal/het land waar je de data van wilt zien. Hieronder vind je diverse tools die Ubersuggest biedt.

Keyword ideeën
Wanneer jij een zoekwoordenonderzoek doet, dan is het fijn om keyword ideeën te krijgen. Je krijgt een lijstje met informatie over het zoekwoord die je hebt ingetypt en de zoekwoorden die daar op lijken. Door de vele opties die geboden worden krijg je inspiratie als je oorspronkelijke zoekwoord niet geschikt is. Je krijgt tevens het zoekvolume per woord, de CPC en hoe moeilijk het is om daarmee te scoren te zien. Daarnaast zie je ook de gerelateerde zoekwoorden te zien, vragen die te maken hebben met dat zoekwoord, zoekwoorden met voorzetsels en zoekwoorden met vergelijkingen. Zo kies je altijd voor het zoekwoord dat veel gebruikt wordt met de minste concurrentie, dit zie je in de kolom bij SEO moeilijkheidsgraad. Hoe hoger dat het getal is, hoe lastiger het wordt om hoog te scoren.

Search Engine Result Page
Naast de informatie over zoekwoorden, zie je bij Ubersuggest ook een lijst met sites die voor dat zoekwoord in de Search Engine Result Page van Google staan. Hierdoor krijg jij handige informatie verstreken, zoals de hoeveelheid bezoekers die een website krijgt, de hoeveelheid backlinks ze hebben, de domein score en hoe vaak deze op sociale media is gedeeld. Jij kunt dus in één keer zien of het voordelig is om te mengen door het gebruiken van het zoekwoord. Kijk hier  met welke zoekwoorden jij goed kunt scoren.

Tracker
Zodra je de zoekwoorden op je pagina verwerkt hebt, ga je aan de slag met de voortgang te tracken door deze aan Ubersuggest te koppelen. Maak je gebruik van de gratis versie, dan kun je dit zo’n 25 keer doen. Je kunt zien hoe deze woorden ranken en aan welke pagina ze gekoppeld zijn. Daarnaast kun je ook nog de voortgang die je teweeg brengt zien op de markt.

Verkeersanalyse
De tool houdt bij wat het verkeer op je website is en geeft je daar constant informatie over. Je kunt onder andere zien op hoeveel organische zoekwoorden je domeinnaam rankt, de hoeveelheid bezoekers die je pagina’s krijgen via de organische zoekwoorden, hoe hoog je domeinscore is en hoeveel backlinks je momenteel hebt. Je krijgt vervolgens een keyword positionering overzicht voor SEO, dit is een staafgrafiek waarin per maand wordt aangegeven hoe je zoekwoorden ranken in de SERP’s. Tevens staat er een lijst onder met de pagina’s die volgens de SEO het beste scoren. Nu krijg je ook een duidelijk beeld van waar jouw verkeer vandaan komt.

SEO Analyse
Door middel van de SEO Analyse begrijp je makkelijker waar je problemen zich bevinden. De SEO Analyse bestaat uit de Site Audit en de backlinks sectie. Hier kun je zien wat jouw on-page SEO score is.

Je ziet hoe goed je pagina’s het doen volgens de regels van Ubersuggest, dit is zonder de backlinks. Je krijgt van Ubersuggest handige suggesties over wat je moet veranderen. Vervolgens worden deze suggesties onderverdeeld in kritische fouten, waarschuwingen en aanbevelingen. Zodra jij kritische fouten aanpakt, zul je sneller resultaat zien. Daarna kun je beginnen met het afgaan van de waarschuwingen die je hebt gekregen. Ubersuggest laat je zien hoe snel jouw website is in het laden. Dit is afzonderlijk van mobiele apparaten en desktop computers.
Je website wordt beoordeeld door middel van 132 punten. Aan de hand van de resultaten die jij behaald ontvang je een score. Hoe hoger deze score is, hoe beter je dus op die 132 punten gescoord hebt. Daarnaast zie je in de sectie van de backlinks hoeveel backlinks je hebt tegenover jouw concurrentie, je ziet dan ook welke backlinks je concurrenten wel hebben en jij niet. Je kunt ook gebruik maken van linkfilters die de beste kansen voor jou filtert om een backlink te verkrijgen voor je website.

Kosten

Wanneer jij gebruik maakt van de gratis versie en Ubersuggest jou goed bevalt en bij je past kun je ervoor kiezen om een abonnement af te sluiten. Bij deze SEO tool kun je kiezen uit drie diverse pakketten. Dat zijn de pakketten:

  • Persoonlijk
  • Bedrijven
  • Onderneming/Agentschap

Deze pakketten verschillen van elkaar wat de inhoud en prijs betreft. Hier kun je meer over de prijzen van de pakketten te weten komen en wat de pakketten bieden.

Bruikbaarheid t.a.v. de kosten

De prijzen die Ubersuggest hanteert is in goede verhouding met wat ze bieden. Ieder pakket heeft andere functies. Het goedkoopste pakket biedt bijvoorbeeld niet alle mogelijkheden die het duurste pakket te bieden heeft. Ubersuggest maakt zichzelf geschikt voor beginnende en ervaren SEO’ers door deze pakketten. Je hoeft dus geen duur pakket aan te schaffen terwijl je een deel van de functies niet gebruikt.

Conclusie

SEO tools, zoals Ubersuggest, maken het makkelijker om de SEO van je eigen website uit te voeren. Dit wil echter niet zeggen dat je er geen energie en moeite in moet steken.
Wij zijn enorm tevreden over Ubersuggest en hebben de mening dat iedereen er eigenlijk wel mee overweg kan. Ervaar je alsnog moeilijkheden met de tool, dan kun je de handige video’s van meneer Neil Patel zelf kijken. Neil Patel legt in zijn video’s uit hoe Ubersuggest werkt.
 

Uw advertentie hier?
Toch je SEO / SEA uitbesteden?