Voor – en nadelen

Zoals bij iedere SEO tool review, bespreken we ook nu weer de voor – en nadelen, beginnende bij de voordelen.

Voordelen

  • Alle informatie om serieus met linkbuilding en het onderhouden van je backlinks bezig te zijn verkrijg je bij deze tool.
  • De tool bevat unieke factoren die je bij andere tools niet hoeft te verwachten.
  • De tool haalt toxic backlinks en slechte anchorteksten snel naar voren door middel van Trust Flow.
  • In een overzicht zie je direct waar je staat, hoe je backlinks zijn opgebouwd en waar je knelpunten liggen.
  • Je verbeterd je autoriteit, analyseert de autoriteit van je concurrent en zult beter worden dan hen.

Nadelen

  • Er is geen gratis versie beschikbaar.
  • Majestic dient enkel voor linkbuilding.

Gebruiksvriendelijkheid

Je kunt de website vertalen naar het Nederlands. Voor veel Nederlanders is dit een grote opluchting en maakt het de tool toegankelijker dan andere vergelijkbare SEO tools. Je kunt er niet voor kiezen om de tool gratis uit te proberen, maar er is wel een Lite-pakket beschikbaar. De kosten van het Lite-pakket liggen lager dan koster van andere pakketten. Majestic is goed overzichtelijk en handig te gebruiken.

Tools / mogelijkheden

Majestic zal je goed op weg helpen bij het verbeteren van je website. Zo kun je handige nieuwe zoekwoorden vinden en je concurrenten in het vizier houden. Hieronder lees je nog meer over de tools en mogelijkheden van Majestic.

Site Explorer
Dit is een tool die bij bijna iedere SEO tool in zijn bezig heeft. Met deze tool krijg je cruciale data, denk aan de waarde die zij in Google hebben, van een website. Daarnaast ontvang je een inzicht in het aantal links dat naar de website verwijst. Hier wordt een schatting mee gemaakt hoe goed een domein scoort. Je kijkt ook altijd naar de soort backlinks, maar hier is een aparte pagina voor.

De SEO tool houdt twee soorten data per website bij. Dit zijn Trust Flow en Citation Flow. Trust Flow gaat dieper in op het vertrouwen van de links die naar een website of pagina verwijzen. Heb je een SPAM-website te pakken, dan heb je een lage Trust Flow. Een link vanaf een website met hoge autoriteiten, bijvoorbeeld onafhankelijke media, zorgt voor een hoge Trust Flow.

De Citation Flow is gebaseerd op de hoeveelheid links die naar een bepaald domein wijzen. Daarbuiten heeft het niets te maken met de kwaliteit van de links, zolang ze niet van SPAM-websites komen. Een website met veel links van kleine websites kan evengoed een lage score behalen binnen Google. De website heeft dan wel een hoge Citation Flow.

Topical Trust Flow
Een goede optie van de Site Explorer is de relatie tussen een website en de markt waar de website in actief is. De Seo tool heeft daar een naam voor, Topical Trust Flow. Je moet zoveel mogelijk verwijzingen van websites binnen jouw markt weten te bemachtigen. De Tropical Trust Flow laat jou dan zien uit welk deel van de markt de links vandaan komen. Hiervoor gebruiken ze een enorme lijst aan data.

Op basis van keywords die op de websites voorkomen, houden ze van erg veel websites bij onder welke onderwerpen ze vallen. Op deze manier krijgen ze een uitstekend beeld van de achtergrond van een website. Dit zijn ook aspecten waar Google zich veel mee bezig houdt. Het beste kun je telkens backlinks krijgen vanuit dezelfde onderwerpen. Majestic kan voor jou bijhouden of er nieuwe websites online zijn die binnen jouw branche vallen. Daardoor ben jij continu op-to-date over eventuele nieuwe backlinks.

Welke domeinen verwijzen naar de websites?
Het is van belang om inzicht te hebben in je eigen backlinks en de backlinks van je concurrenten. Majestic helpt je hierbij, binnen no-time heb jij een lijst voor je neus met alle domeinnamen die naar een website verwijzen. Jij verkrijgt hierdoor een breed beeld van de status van een bepaalde website. De domeinen die naar een website verwijzen worden in een lijst gezet die je eenvoudig kunt downloaden. Daarnaast krijg je per domein bruikbare informatie verstreken. Bekijk hier de lijst met handige data. Majestic helpt je ook door middel van bepaalde tool om inzicht te krijgen welke pagina’s op andere websites linken naar specifieke pagina’s op jouw eigen website of pagina op de website van een concurrent.

Anchor-teksten
De anchor-tekst is de tekst die als links wordt gebruikt bij een verwijzing. Dit is erg belangrijk om een goede positie binnen Google te scoren. Door het gebruik van deze anchor-teksten weet Google waar de website over gaat en op welke zoekwoorden het moet vertonen. Met Majestic weet je welke anchor-teksten in de links staan die op de website gebruikt worden.

Backlink tool
Hiermee krijg je een goed overzicht van je backlinks, inclusief die van je concurrenten. Je hoeft enkel een URL in te vullen en daarna krijg je alle data over de desbetreffende URL. Zo kijkt Majestic bijvoorbeeld naar de diverse pagina’s op andere websites die naar deze website linken. Je krijgt ook informatie over de branches waarin de website actief zijn. Je optimaliseert dus op een snelle manier diverse links vanuit de correcte branche, zo krijg je meer van de juiste links op jouw website terecht.

Fresh Index
Hiermee haal je de nieuwste data van het internet. Backlinks worden meestal al binnen 24 uur geregistreerd, hierdoor kunnen ze sneller meegenomen worden in de berekeningen van de websites. Met de Fresh Index vind je deze informatie ook over je concurrenten. Jij bent hierdoor altijd op de hoogte van de laatste veranderingen wat betreft de SEO van je concurrent. Tevens verstrekt Fresh Index informatie rondom verdwenen links. Het kan voorkomen dat websites offline gaan of worden verwijderd. Dit is uiteraard wel handig voor jou om te weten.

Verwante websites vinden
De websites die gerelateerd zijn aan de URL die jij invult zul je snel vinden. De informatie die je vervolgens ontvangt kun je op diverse manieren nuttigen. De diverse manieren waarop je dit kunt gebruiken vind je hier.

Uw advertentie hier?

Kosten

Majestic geeft je zeven dagen garantie om je geld terug te vragen, mocht de tool je niet bevallen. Dit geldt echter enkel voor het Lite- en pro-pakket.

Ben jij een beginnende SEO’er? Begin dan met het Lite-pakket, deze bevat hoogstwaarschijnlijk genoeg opties voor jou. Een ervaren SEO’er werkt beter met het Pro-pakket. 

Bruikbaarhied t.a.v. de kosten

Het is niet mogelijk om de tool gratis uit te proberen. Echter kun je wel je geld binnen zeven dagen terugvragen, mocht de tool je niet bevallen. Dit is alsnog erg handig en vriendelijk, want zo ben je niet direct gebonden aan een abonnement waar je wellicht niet tevreden mee bent. Het Lite-pakket is wat de kosten betreft een heel stuk lager dan andere SEO tools aanbieden. Met deze tool kun je niet alles, waardoor je hoogstwaarschijnlijk nog een andere tool zult aanschaffen. Het is mogelijk om de site volledig te vertalen naar het Nederlands, dit is een erg gebruiksvriendelijke optie.

Conclusie

We zullen direct met de deur in huis vallen, wij zijn namelijk hartstikke tevreden over deze tool. Majestic is eenvoudig in gebruik en het biedt veel mogelijkheden rondom linkbuilding. Buiten dat is de tool wel wat mager en moet je wellicht nog een andere tool aanschaffen. De site is echter volledig te vertalen naar het Nederlands, geen ingewikkelde termen dus! Wanneer jij op zoek bent naar een SEO tool die alles rondom linkbuilding bevat, dan is dit de tool voor jou. Je kunt uit twee diverse abonnementen kiezen. De een is uitgebreider en iets duurder dan de andere. Niet tevreden? Binnen zeven dagen kun jij simpel je geld terugvragen en het abonnement opzeggen!

Uw advertentie hier?
Toch je SEO / SEA uitbesteden?